Qui som? Imprimeix Correu electrònic

L’associació de l’Apostolat de l’Oració ja existia a Sant Feliu de Llobregat abans de la guerra del 1936-39. A l’església parroquial de Sant Llorenç hi havia l’altar dedicat al Sagrat Cor que aquesta Associació tenia per propi. Acabada la guerra ben aviat es va refer l’Apostolat de l’Oració amb un nombre creixent d’associades i associats. Com que, entre altres coses, feia la recomanació de la pràctica dels primers divendres de mes, era coneguda per molts com l’Associació dels primers divendres. La presidenta Maria Rosa d’Ossó i Campmany, mestra, aconseguia noves associades entre les seves alumnes i així en creixia el nombre.

Una diada molt important per a l’Apostolat de l’Oració va ser el 2 de gener de 1955 quan va ser beneïda per l’arquebisbe-bisbe de Barcelona Dr. Gregorio Modrego la imatge del Sagrat Cor que s’instal·là en el nou altar, on és encara actualment. Aleshores l’encarregat de la parròquia eran Mn. Pere Montserrat, rector de Sant Just Desvern (per haver mort Mn. Lluís Brugarolas, que ho era de Sant Feliu), i els mosséns Oleguer Bellavista i Francesc Nicolau prenien cura de les tasques parroquials.

 

La infatigable Maria Rosa, presidenta, va portar l'Associació a un punt de gran extensió i hi volgué un consiliari, Mn. Francesc Nicolau, que cada primer diumenge de mes es reuís amb les zeladores (i zeladors si n'hi havia, i associades que volguessin assistir-hi) per explicar el sentit i la importància de les intencions mensuals de l'Apostolat. Així es féu i s'ha anat fent durant més de 50 anys a la sortida de la missa de 9. 

 

Durant alguns anys es feren dues reunions cada mes: una per als "grans" i una altra pels més joves, per acomodar els coneixements a l'edat i comprensió dels participants. Ara ja només se'n torna a fer una de sola.