Aplec de la Salut Imprimeix Correu electrònic

El dilluns de Pasqua Granada de 1997 vam recuperar novament l´Aplec de la Salut. Aquest havia sigut una festa molt popular dels santfeliuencs que s´havia deixat de fer al principi dels anys 70 del segle passat, però els seus origens es remonten al segle XVIII.

 

La festa consistia en una missa a l´ermita, ball de sardanes i a la tarda es resava el rosari. Molt antiguament també s´hi havia ballat el ball de la Soca,i que ballaven els fadrins i les fadrines de la contrada. Era tipica també la costellada per dinar. Pensem que aleshores tots els voltants de l´ermita eren vinyes i no hi havia el perill d´incendi que hi ha ara, tot ple de bosc.

El nou Aplec, l´hem transformat en una petita festa major. Despres de la pujada en carro de la Mare de Déu, des de l´església parroquial de Sant Llorenç fins a l´ermita, un personatge lligat a la nostra ciutat fa el pregó. Seguidament ve l´actuació de les diferents colles, com els bastoners, geganters, els de la mula, els castellers, i també els cants del Cor de l´Ateneu i la Coral de la Unió Coral.

Quan és tot apunt, se celebra la missa a la plaça de l´ermita, i acabada aquesta, a l´esplanada de baix es balla el ball de la Soca, i després sardanes. A la tarda, se sorteja un xai i s´entra la Mare de Déu a l'ermita amb el cant de la salve.

El suport ciutadà ha sigut durant aquests anys inmillorable, hem arribat als volts de les 1500 persones en la última edició.

L´Aplec de l´Any 2000, va ser declarat Jubilar pel Bisbe de la demarcació, l´ Excm. I Rvdm. Mons. Joan-Enric Vives i Sicília.